ВСУ  на Украйна е съсредоточена преди всичко в активна отбрана

...
ВСУ  на Украйна е съсредоточена преди всичко в активна отбрана
Коментари Харесай

Генерал Сирски: ВСУ са в активна отбрана, но може и да поднесат изненада

„ ВСУ  на Украйна е съсредоточена на първо място в дейна защита по продължение на източния сектор, само че те могат да поднесат  и изненада като настъпателна мощ “. Това сподели в изявление за командващият Сухопътните сили на Украйна военачалник Александър Сирски.

" Целите ни остават непроменени: задържане на нашите позиции... изтощение на врага посредством нанасяне на оптимални загуби “, разясни Сирски, " командващ номер две на Украйна “, пред организацията.

" 58-годишният мъж, носещ бойна униформа и говорещ внимателно от неразкрито място в източния регион на Харков, означи по какъв начин Русия се пробва да овладее самодейността “, се споделя в публикацията на медията. По думите на Сирски руснаците се пробват да оказват напън в разнообразни посоки по източния фронт в Украйна за да поемат контрола над Донбас, макар огромните загуби в жива мощ и при доставките.

Русия също по този начин се надява да си върне изгубената територия в Херсонска и Запорожка области, добави той.

Украинските войски, от своя страна, провеждат по-малки контраатаки в това, което Сирски разказа като " дейна защита “: държат руснаците на крайници, като търсят благоприятни условия за удар, до момента в който се стремят да си върнат самодейността.

Ангажиментите от двете страни са в по-малък мащаб, с цел да се спестят муниции и хора, добави украинският военачалник, като добави, че Русия също " се е научила да реагира и да минимализира загубите “.

" Офанзивите на равнище батальон са огромна необичайност “, признава Сирски, добавяйки, че по-широкото потребление на дронове е наложило смяна в тактиката.

Украйна твърди, че не разполага с задоволително муниции, с цел да издържи мечтаното равнище на офанзиви, и приканва западните сътрудници да създадат повече, с цел да й ги обезпечат.

Сирски командва войски против съветските сили от 2014 година насам, когато получава позивната си " Снежен леопард “.  Той се е борил против подкрепяния от Москва протест в Източна Украйна, употребявайки " тактики, сходни на метода, по който тази котка ловува “, изясни той.

" Това създание е доста деликатно, хитро и самоуверено “.

Сирски затвърждава репутацията си през септември 2022 година, когато поведе светкавична контраатака за връщане на части региона на Харков, която накара съветските сили да се отдръпват. Но достиженията на Сирски като пълководец не са безспорни. През по-голямата част от началото на 2023 година той управлява украинската отбрана на източния град Бахмут, където се счита, че хиляди бойци от двете страни са убити в най-смъртоносната борба в спора до момента. Някои военни анализатори показаха подозрения дали боевете за един опустошен град си коства толкоз толкова доста убити и ранени. Сирски обаче напомня, че точно в Бахмут ВСУ са обезвредили бойците от ЧВК " Вагнер “.

В изявлението Сирски показва единодушие с главнокомандващия ВСУ военачалник Валери Залужни, че технологията евентуално ще играе значима роля, в случай че Киев желае да завоюва войната. Електронната война се ускори през последната година, добавя Сирски. За да получат преимущество, украинските сили се нуждаят от по-големи количества усъвършенствани системи, които могат да работят на няколко честоти по едно и също време. Но по думите му към момента има благоприятни условия за прогрес на ВСУ, както се случи през есента на 2022 година.  

" Ще има избрани региони, които ще бъдат мощно предпазени, и други региони, по-слабо предпазени “, споделя Сирски. Ключът, прибавя той, е да се съсредоточат силите в най-уязвимата точка в най-хубавия миг, принцип, който " не е изгубил своята съответност “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР